Upptäck Sveriges bästa vandrarhem i natursköna omgivningar

Upptäck Sveriges bästa vandrarhem i natursköna omgivningar

Sverige är känt för sin mångfaldiga natur och vackra landskap, och vad bättre sätt att uppleva detta än genom att bo på ett vandrarhem som omges av natursköna omgivningar? Här tar vi dig med på en resa till några av de bästa vandrarhemmen i Sverige där du kan njuta av den svenska naturen till fullo.

Abisko Turiststation – Norrbotten

Beläget i hjärtat av Abisko nationalpark i norra Sverige, erbjuder Abisko Turiststation en unik vandrarhemsupplevelse. Här kan du njuta av midnattssolen om sommaren och det magiska norrskenet om vintern. Vandrarhemmet är perfekt för vandrare och äventyrare och erbjuder enkel tillgång till fantastiska vandringsleder.

STF Kolarbyn Eco-Lodge – Skinnskatteberg

För de som vill uppleva en genuin och ekologisk vistelse är STF Kolarbyn Eco-Lodge ett måste. Dessa rustika stugor är gömda i skogen vid sjön Skärsjön och saknar el och rinnande vatten. Här kan du njuta av tystnaden och närheten till naturen på riktigt.

Ängsö Vandrarhem – Västerås

Beläget på den vackra Ängsöön i Mälaren, är detta vandrarhem omgivet av ängar, skogar och sjöar. Här kan du utforska öns naturstigar, paddla i kajak eller bara koppla av vid vattnet. Det är en perfekt plats för en avkopplande semester i naturen.

Saltoluokta Fjällstation – Lappland

Saltoluokta Fjällstation är beläget vid sjön Langas i Sarek nationalpark och är ett utmärkt val för vandrare och fjällälskare. Med sina enkla och bekväma rum är det en plats att varva ned och njuta av Sareks dramatiska fjällandskap.

Gotlands Furillen Vandrarhem – Gotland

På ön Gotland hittar du Gotlands Furillen Vandrarhem, som ligger i en gammal kalkstensfabrik vid kusten. Här kan du njuta av den unika atmosfären och den fantastiska utsikten över Östersjön. Det är en perfekt bas för att utforska Gotlands sevärdheter och vackra kustlinje.

Oavsett om du är en äventyrslysten resenär, en naturälskare eller bara letar efter ett prisvärt boende, finns det många fantastiska vandrarhem i Sverige som erbjuder unika och minnesvärda upplevelser i natursköna omgivningar.